Motivációs stratégiák és kedvezmények az értékesítési csapat számára

 Kihívás

 Az értékesítési munkatársak számára biztosított alkalmazotti kedvezmény rendszeresen nem került teljes mértékben kihasználásra. Emellett a munkatársak teljesítményét nem sikerült hatékonyan ösztönözni a munkaköri képzések magasabb szintű elvégzésére.

Megoldás

Az értékesítési munkatársak alkalmazotti kedvezménnyel vásárolhattak a cég által forgalmazott termékekből. Ennek a kedvezménynek a beváltását kötöttük össze a Skillnautban található virtuális javak gyűjtési lehetőségével, így ösztönözve a munkatársakat a rendszerben található munkaköri képzések magasabb szintű elvégzésére. A vizsgákon elért eredményük alapján kapnak a munkatársak rubinokat a rendszerben, amiket utána a Skillnaut áruházban kedvezményes vásárlásra válthatnak. A munkateljesítmény növelésére is alkalmazható a rendszer. Az üzletvezetők szintén oszthatnak ki rubinokat a munkatársak számára a heti munkateljesítményük alapján, ezáltal növelve a munkatársak megbecsültség érzetét, elköteleződését.

Eredmény

 A Skillnaut segítségével a munkaköri betanítások hatékonysága nagy százalékban nőtt. A motivációs rendszer növelte a munkatársak megbecsültség érzetét, miközben ösztönözte őket a képzések elvégzésére és a teljesítményük folyamatos javítására.