Mi a játékosítás?

A játékosítás egy olyan megközelítés, amely játékmechanizmusokat és elemeket alkalmaz olyan tevékenységekben, amelyek eredetileg nem játék jellegűek. A cél az, hogy a felhasználók számára sokkal élveztesebbek és motiválóbbak legyenek ezek a tevékenységek.

Az utóbbi 20 évben elterjedő játékosítást több területen is bevált funkcióként alkalmazzák. Ilyen terület például az üzleti és vállalati környezet, az egészségügy és fitness vagy nem utolsó sorban az oktatás és az e-learning.

Játszva tanulunk vagy tanulva játszunk?

Az e-learning területén a játékosítás különösen hatékony eszköznek bizonyult. A vállalati képzések során is jelentős fejlődést értek el az alkalmazásával.

A Skillnautnál arra törekszünk, hogy a játékosítást használva olyan megoldásokat nyújtsunk, ami megkönnyíti a tanulást és motiválja a felhasználókat a vállalati képzések elvégzése során.

De honnan tudhatjuk hogy sikeres fejlődést érünk el a játékosítási funkció bevezetésével?

A játékosítás bevezetése a vállalati képzésekbe nem egy hirtelen megjelenő trend, hanem egy jól átgondolt folyamat, amely az elmúlt évek során alakult ki. Számos kutatás és elemzés született, amelyek kimutatták, hogy a játékosítás jelentősen növeli az elkötelezettséget, a teljesítményt és az eredmények javulásának esélyeit.

Külső és belső motiváció a Skillnaut világában

A játékosítás alkalmazása a vállalati képzésekben mind a külső, mind a belső motivációt erősítheti. A játékosítás eszközei, mint például jelvények, oklevelek és virtuális jutalmak, amelyeket a Skillnaut felülete is biztosít, külső motivációt nyújtanak a felhasználók számára.

 Ugyanakkor a játékosítás segíthet erősíteni a belső motivációt is. A belső motiváció a belső érdeklődésen, sikerélményeken és a személyes elégedettségen alapul. A játékosítás interaktív és szórakoztató tanulási élményt ad, amely örömet és elégedettséget nyújt a tanulóknak.

A Skillnautnál olyan felületet biztosítunk, ahol kihívásokkal és a versengési lehetőséggel jelentősen növeljük a tanulók belső motivációját.

 Szeretnénk az ügyfeleink  számára a legjobb szolgáltatást nyújtani, felhasználva a játékosítás legjobb módszereit. Mindez egyszerű módon jelenik meg a felületünkön, hogy a leggyorsabb és leghatékonyabb módon tudd alkalmazni a játékosítást.